Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μριζολάκια με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
- 4 μπριζόλες
- 3/4 του ποτηριού κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1/2 ποτήρι ξηρό κρασί
- 1/2 κουταλιά πάπρικα
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
- Aλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι
|
|
Ετοιμασία
- Αλευρώνουμε τις μπριζόλες και τις τηγανίζουμε με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και από τις δυο πλευρές.
- Περιχύνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, τα προσθέστε στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το αλάτι.
- Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέστε την πιπεριά και αφήστε το κρέας στην φωτιά για μερικά λεπτά ακόμη.
Συμβουλές:
- Οι μπριζόλες πρέπει να είναι λεπτοκομμένες.
- Η πιπεριά δεν πρέπει να ψηθεί πολύ.
- Η νοστιμιά του πιάτου είναι η δροσερή γεύση της σάλτσας γιαουρτιού.
Καλή επιτυχία σε όλους.
Τη συνταγή συνιστά: η Δώρα
|
|