www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψάρι στον φούρνο


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψάρια μεγάλα (λαυράκι, συναγρίδα, τσιπούρα ή άλλο μεγάλο ψάρι)
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ρετσίνα
    -Λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια.
  2. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  3. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο λάδι και με ένα πινελάκι το πασαλείβουμε καλά.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το λάδι και το κρασί και τα ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε τα ψάρια στο ταψί, ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα πάνω στα ψάρια και τα πασπαλίζουμε με την μισή φρυγανιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ταψί.
  6. Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και όταν τα ψάρια γίνουν από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη, ρίχνουμε πάνω τους σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  7. Κατά διαστήματα με ένα κουτάλι βρέχουμε τα ψάρια με την σάλτσα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.