Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ψάρι στον φούρνο
Υλικά
- 1 1/2 κιλό ψάρια μεγάλα (λαυράκι, συναγρίδα, τσιπούρα ή άλλο μεγάλο ψάρι)
- 1/2 κούπα λευκό κρασί αρετσίνωτο
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4-5 μέτριες ώριμες ντομάτες
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ρετσίνα -Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο λάδι και με ένα πινελάκι το πασαλείβουμε καλά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το λάδι και το κρασί και τα ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τα ψάρια στο ταψί, ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα πάνω στα ψάρια και τα πασπαλίζουμε με την μισή φρυγανιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ταψί.
- Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και όταν τα ψάρια γίνουν από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη, ρίχνουμε πάνω τους σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Κατά διαστήματα με ένα κουτάλι βρέχουμε τα ψάρια με την σάλτσα.
|
|