www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φοντύ τυριού Νο. 2 του Ανδρέα


Υλικά

  • 800 γρ. τυρί που λιώνει, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί(Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Σαββατιανό)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρασοπότηρο τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο
  • Ψωμάκια φρυγανισμένα



Ετοιμασία

  1. Τρίβουμε το σκόρδο στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  2. Προσθέτουμε το κρασί, το τσίπουρο, τα τυριά τριμμένα, έχοντας την κατσαρόλα πάνω σε ζωηρή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι τα τυριά να λιώσουν με το κρασί και να γίνουν μια παχύρρευστη και λεία κρέμα.
  3. Μεταφέρουμε τη χύτρα όπως είναι στο κέντρο του τραπεζιού πάνω στο καμινέτο, που ανάβει σε χαμηλή ένταση.
  4. Κάθε φίλος μπήγει στο μακρύ πιρούνι του ένα κομμάτι ψωμιού και το βουτά στο φοντύ.
Τα υλικά είναι για 6 άτομα.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.