Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φοντύ τυριού Νο. 2 του Ανδρέα
Υλικά
- 800 γρ. τυρί που λιώνει, κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί(Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Σαββατιανό)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρασοπότηρο τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο
- Ψωμάκια φρυγανισμένα
|
|
Ετοιμασία
- Τρίβουμε το σκόρδο στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε το κρασί, το τσίπουρο, τα τυριά τριμμένα, έχοντας την κατσαρόλα πάνω σε ζωηρή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι τα τυριά να λιώσουν με το κρασί και να γίνουν μια παχύρρευστη και λεία κρέμα.
- Μεταφέρουμε τη χύτρα όπως είναι στο κέντρο του τραπεζιού πάνω στο καμινέτο, που ανάβει σε χαμηλή ένταση.
- Κάθε φίλος μπήγει στο μακρύ πιρούνι του ένα κομμάτι ψωμιού και το βουτά στο φοντύ.
Τα υλικά είναι για 6 άτομα.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|