www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μποξάδες (Παραδοσιακό Κρήτης)


Υλικά

  • 1 κιλό αρνί μπούτι
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 12 φύλλα έτοιμα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Προετοιμασία

Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε δοχείο με το λάδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για 1 ώρα.

Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τα φύλλα σε μέγεθος 15 Χ 20 εκατ. και το τυρί σε λεπτές φέτες.
  2. Αλείφουμε 1 φύλλο με βούτυρο λιωμένο, βάζουμε 1 κουταλιά τυρί, 2-3 κύβους κρέας με ρίγανη, τα τυλίγουμε, τα βάζουμε σε ταψί και πάνω σε κάθε μποξάκι βάζουμε λίγο βούτυρο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° C για 1 ώρα περίπου (μέχρι να ροδίσουν πάνω-κάτω).
Δεν ξέρω με τι σάλτσα τα δοκίμασε η φίλη Ντέμη που τα ζήτησε -αφού δεν ήμουνα εκεί- αλλά έχω να σας προτείνω μερικές σάλτσες και εσείς διαλέξτε όποια νομίζετε ότι σας πάει.
Σάλτσα τυριού
  1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  2. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ζεσταίνουμε σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε μέσα φετάκια γραβιέρας.
  4. Βράζουμε ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν και περιχύνουμε με λίγο ξίδι βαλσαμικό.
Σάλτσα πέστο ή πέστο τσουκνίδας (αντικαθιστούμε το βασιλικό με αντίστοιχη ποσότητα τσουκνίδας)
Σάλτα γιαουρτιού με άνηθο
  1. 250 γρ. γιαούρτι
  2. 4% - 4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  3. Χυμό 1 λεμονιού
  4. Πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο, ρίχνουμε πιπέρι, σκεπάζουμε το μπολ και το διατηρούμε στο ψυγείο.
  6. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στη σάλτσα λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύοντας απαλά.
Αλλες σάλτσες:
  • Χούμους από ρεβύθια.
  • Μια σάλτσα ντοματέ.
  • Σως κρεμ και σως βατόμουρο ή κεράσι ή φράουλα. Και οι δύο μπαίνουν στο ίδιο πιάτο είτε ενωμένες σε στυλ διακόσμησης είτε χωριστά η μία από δω και η άλλη από κει.
  • Σόγια σως σε χωριστό μπολάκι.
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.