Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μποξάδες (Παραδοσιακό Κρήτης)
Υλικά
- 1 κιλό αρνί μπούτι
- 1/2 κιλό φέτα
- 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 12 φύλλα έτοιμα
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε δοχείο με το λάδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για 1 ώρα.
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τα φύλλα σε μέγεθος 15 Χ 20 εκατ. και το τυρί σε λεπτές φέτες.
- Αλείφουμε 1 φύλλο με βούτυρο λιωμένο, βάζουμε 1 κουταλιά τυρί, 2-3 κύβους
κρέας με ρίγανη, τα τυλίγουμε, τα βάζουμε σε ταψί και πάνω σε κάθε μποξάκι βάζουμε λίγο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° C για 1 ώρα περίπου (μέχρι να ροδίσουν πάνω-κάτω).
Δεν ξέρω με τι σάλτσα τα δοκίμασε η φίλη Ντέμη που τα ζήτησε -αφού δεν ήμουνα εκεί- αλλά έχω να σας προτείνω μερικές σάλτσες και εσείς διαλέξτε όποια νομίζετε ότι σας πάει.
Σάλτσα τυριού
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ζεσταίνουμε σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε μέσα φετάκια γραβιέρας.
- Βράζουμε ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν και περιχύνουμε με λίγο ξίδι βαλσαμικό.
Σάλτσα πέστο ή πέστο τσουκνίδας (αντικαθιστούμε το βασιλικό με αντίστοιχη ποσότητα τσουκνίδας)
Σάλτα γιαουρτιού με άνηθο
- 250 γρ. γιαούρτι
- 4% - 4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό 1 λεμονιού
- Πιπέρι.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο, ρίχνουμε πιπέρι, σκεπάζουμε το μπολ και το διατηρούμε στο ψυγείο.
- Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στη σάλτσα λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύοντας απαλά.
Αλλες σάλτσες:
- Χούμους από ρεβύθια.
- Μια σάλτσα ντοματέ.
- Σως κρεμ και σως βατόμουρο ή κεράσι ή φράουλα.
Και οι δύο μπαίνουν στο ίδιο πιάτο είτε ενωμένες σε στυλ διακόσμησης είτε χωριστά η μία από δω και η άλλη από κει.
- Σόγια σως σε χωριστό μπολάκι.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|