www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Steak Pie Αγγλίας


Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 1 κούπα ζωμός κρέατος
  • 1 κούπα μπύρα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Θυμάρι
  • 1 κουταλάκι γούστερ σως
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτές
  • Λίγο γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλεύρι, τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 3 λεπτά προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε κι αυτό μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας το ζωμό, τη μπίρα, τα μυρωδικά, τη γούστερ σως και τον τοματοπελτέ.
  3. Σκεπάζουμε το σκεύος, σιγοβράζουμε το φαγητό για μία ώρα και όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι (χωρητικότητας 1,5-2 λίτρων).
  4. Για την κρούστα: Τρίβουμε με τα δάχτυλα το υπόλοιπο βούτυρο στο αλεύρι μέχρι να μοιάζει με ψιλά ψίχουλα, προσθέτουμε ελάχιστο κρύο νερό και ζυμώνουμε.
  5. Απλώνουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε στο σχήμα του πυρίμαχού (ελάχιστα πιο μεγάλο).
  6. Σκεπάζουμε το κρέας με το φύλλο, προσέχοντας να σφραγιστεί καλά το φαγητό με τη ζύμη. Αν έχει περισσέψει λίγη ζύμη, φτιάχνουμε διακοσμητικά φυλλαράκια, αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σερβίρουμε με σπιτικό πουρέ.

Συχνά οι Αγγλοι χρησιμοποιούν για αυτή τη συνταγή και συκωτάκια μαζί με το κρέας.
Σε πολλές pubs για ευκολία χρησιμοποιούν φύλλο σφολιάτας.
Το βασικό σε αυτό το πιάτο είναι να έχει σχηματιστεί μία ωραία πηχτή σάλτσα-ζωμός (gravy).
Μπορούμε να το φτιάξουμε σε ατομικά πήλινα μπωλ.
Τρώγεται με συνοδεία μπόλικης μπίρας (Strongbow για τους συντηρητικούς, Guinness μαύρης για τους hardcore μερακλήδες) και με την τηλεόραση να παίζει αγώνα rugby.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.