www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σκορδόψωμο του Ανδρέα


Υλικά

  • 680 γρ. αλεύρι άσπρο
  • 2 κουταλάκια μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 250 ml γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 40 γρ. αλεύρι σιταριού
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ζεστό γάλα



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να λιώσει η μαγιά, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε για 10' σε ζεστό μέρος.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με το σκόρδο, το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  3. Περιχύνουμε με αρκετό γάλα, ώσπου να έχουμε ένα μαλακό μίγμα.
  4. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, ζυμώνουμε για 10', τοποθετούμε το ζυμάρι σε λαδωμένο μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε ένα καρβέλι 35 εκατοστά μήκος περίπου. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο σταρένιο αλεύρι, τη χαράζουμε διαγώνια ανά 6-7 εκατοστά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το καρβέλι για 20'.
  6. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το φούρνο σε δυνατή φωτιά.
  7. Φουρνίζουμε το καρβέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Συνοδεύετε με αλλαντικά και καλό κρασί.

Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρεάς Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (9)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.