Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σκορδόψωμο του Ανδρέα
Υλικά
- 680 γρ. αλεύρι άσπρο
- 2 κουταλάκια μαγιά
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 250 ml γάλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 40 γρ. αλεύρι σιταριού
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 250 γρ. ζεστό γάλα
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να λιώσει η μαγιά, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε για 10' σε ζεστό μέρος.
- Λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με το σκόρδο, το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Περιχύνουμε με αρκετό γάλα, ώσπου να έχουμε ένα μαλακό μίγμα.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, ζυμώνουμε για 10', τοποθετούμε το ζυμάρι σε λαδωμένο μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
- Πλάθουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε ένα καρβέλι 35 εκατοστά μήκος περίπου. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο σταρένιο αλεύρι, τη χαράζουμε διαγώνια ανά 6-7 εκατοστά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το καρβέλι για 20'.
- Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το φούρνο σε δυνατή φωτιά.
- Φουρνίζουμε το καρβέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Συνοδεύετε με αλλαντικά και καλό κρασί.
Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρεάς Γάβρης
|
|