Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πίτσα αφράτη
Υλικά
- Για την ζύμη:
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 2 κούπες(από 2/3 νερου η καθεμιά)χλιαρο νερο(35-40°C)
- 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
- 4 κούπες αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- Για την γέμιση:
- 250 γρ. έμμενταλ κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 250 γρ. ένταμ τριμμένο
- Ελιές καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
- Ροδέλες πράσινης πιπεριάς(προαιρετικά)
- Ζαμπόν σε κυβάκια
- 1/2 φλιτζανάκι κέτσαπ
- 1 φλιτζανάκι χυμό ντομάτας
- Λίγη ρίγανη
- Πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά
- Μανιτάρια (προαιρετικά)
- Φέτες ντομάτας
|
|
Ετοιμασία
- Διαλύουμε από μία μαγιά σε κάθε κούπα χλιαρό νερό και προσθέτουμε από 1/2 κουταλάκι ζάχαρη.
- Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό με την μαγιά (που έχει εν τω μεταξύ φουσκώσει) και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί προσθέτουμε αναλόγως λίγο αλεύρι ή λίγο χλιαρό νερό) και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει (40'λεπτα περίπου) σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος.
- Λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο(κατά προτίμηση στρογγυλό)και βάζουμε μέσα τη ζύμη, την οποία έχουμε ανοίξει με τον πλάστη (πάχος ζύμης 10 εκ. περίπου).
- Αλείφουμε την ζύμη με το κέτσαπ και τον χυμό ντομάτας, προσθέτουμε όλα τα υλικά, γυρίζουμε τις άκρες τις πίτσας προς τα μέσα και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Τη συνταγή συνιστά: η Εύη
|
|