www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πίτσα αφράτη


Υλικά

  • Για την ζύμη:
    • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
    • 2 κούπες(από 2/3 νερου η καθεμιά)χλιαρο νερο(35-40°C)
    • 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
    • 4 κούπες αλεύρι
    • 1/2 κουταλάκι αλάτι
    • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Για την γέμιση:
    • 250 γρ. έμμενταλ κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
    • 250 γρ. ένταμ τριμμένο
    • Ελιές καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
    • Ροδέλες πράσινης πιπεριάς(προαιρετικά)
    • Ζαμπόν σε κυβάκια
    • 1/2 φλιτζανάκι κέτσαπ
    • 1 φλιτζανάκι χυμό ντομάτας
    • Λίγη ρίγανη
    • Πιπέρι
    • Πάπρικα γλυκιά
    • Μανιτάρια (προαιρετικά)
    • Φέτες ντομάτας



Ετοιμασία

  1. Διαλύουμε από μία μαγιά σε κάθε κούπα χλιαρό νερό και προσθέτουμε από 1/2 κουταλάκι ζάχαρη.
  2. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό με την μαγιά (που έχει εν τω μεταξύ φουσκώσει) και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί προσθέτουμε αναλόγως λίγο αλεύρι ή λίγο χλιαρό νερό) και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει (40'λεπτα περίπου) σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο(κατά προτίμηση στρογγυλό)και βάζουμε μέσα τη ζύμη, την οποία έχουμε ανοίξει με τον πλάστη (πάχος ζύμης 10 εκ. περίπου).
  4. Αλείφουμε την ζύμη με το κέτσαπ και τον χυμό ντομάτας, προσθέτουμε όλα τα υλικά, γυρίζουμε τις άκρες τις πίτσας προς τα μέσα και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Τη συνταγή συνιστά: η Εύη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.