Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μιλ φέϊγ με ψητά λαχανικά και ανθότυρο
Υλικά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1-2 κολοκυθάκια
- 1 μελιτζάνα
- 5-6 μανιτάρια πλευρώτους
- 200 γρ. ανθότυρο
- 3 σφιχτές ντομάτες
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι
- Φρέσκο πιπέρι
- Ρίγανη
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε σε φέτες τα λαχανικά και τα ψήνουμε στην σχάρα, στο γκρίλ ή στο τηγάνι.
- Μόλις ροδίσουν και από τις δυο πλευρές τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε με ένα ρηχό μπώλ.
- Χτυπάμε στο σέικερ το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1/2 ώρα περίπου.
- Εν τω μεταξύ, αραιώνουμε το ανθότυρο μας με λίγο νεράκι και το ανακατεύουμε ώστε να γίνει σαν κρέμα. (Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατίκι)
- Κάνουμε την 1η στρώση με τα λαχανικά. Με κορνέ κάνουμε την στρώση με το ανθότυρο και από πάνω τοποθετούμε τις ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, στο οποίο μαρινάραμε τα λαχανικά και το περιχύνουμε στο μιλ φέϊγ.
Καλή επιτυχία
Τη συνταγή συνιστά: η Ντίνα Κ.
|
|