www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παέλλια θαλασσινών


Υλικά

  • 4 καραβίδες ή μικρούλια αστακουδάκια
  • 4 μεγάλες γαρίδες
  • 4 μύδια με το όστρακό τους
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 12 στήμονες ζαφοράς
  • 1-2 τσίλι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για τα θαλασσινά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το ρύζι
  • 2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι
  • 4 κούπες ζωμός ψαριού ή λαχανικών



Ετοιμασία

  1. Σε κατσαρολάκι ζεστάνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα θαλασσινά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα κελύφη και να ανοίξουν τα όστρακα. (πετάμε όσα όστρακα δεν ανοίξουν)
  2. Βγάζουμε τα φρούτα της θάλασσας από την κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο στο ίδιο λάδι.
  3. Προσθέτουμε την πιπεριά τις ντομάτες και το τσίλι και σιγοβράζουμε ώσπου να γίνει η σάλτσα.
  4. Σε παελλιέρα ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρδίζουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ασπρίσει.
  5. Οταν το ρύζι ασπρίσει προσθέτουμε στην παελλιέρα τη σάλτσα κι αμέσως το ζωμό που πρέπει να είναι ζεστός.
  6. Μόλις πέσει η θερμοκρασία κάπως και σταματήσει να κοχλάζει το φαγητό, προσθέτουμε το σαφράν, ανακατεύουμε τελευταία φορά και ακουμπάμε τα θαλασσινά στολιστικά πάνω στο ρύζι.
  7. Μόλις πιει όλο το ζουμάκι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε μέσα στην παελλιέρα.
Συνοδεύουμε με σανγκρία. Να ρίχνουμε καμιά ματιά και στο thirsty που και που.

Τη συνταγή αυτή την αφιερώνω στο Γιάγκο που κάνει τόσο ευτυχισμένη τη φίλη μου τη Χάρη και που του αρέσει πολύ αυτή η παέλλια.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (16)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.