Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό με πατάτες, πιπεριές και τυρί
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο
- 3 πιπεριές (αν είναι δυνατόν με διαφορετικό χρώμα)
- 2 ντομάτες
- 1/4 τυρί φέτα
- 3-4 πατάτες (αν είναι εύκολο μικρές και στρογγυλές)
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε καλά το χοιρινό και το περνάμε με λίγο ξύδι για να μην μυρίζει.
- Το κόβουμε σε φέτες προσέχοντας να μην το κόψουμε μέχρι κάτω.
- Σε μια γάστρα βάζουμε το λαδάκι μας και τοποθετούμε μέσα το κρέας.
- Κόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και το τυρί μας σε μεγάλα κομμάτια.
- Ανάμεσα στο χοιρινό (εκεί που δημιουργήσαμε τα ανοίγματα) βάζουμε ανάμικτα τις πιπεριές, τις ντομάτες και την φέτα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και τέλος αλείφουμε την μουστάρδα ομοιόμορφα επάνω στο κρέας μας (προαιρετικά στις πατάτες).
- Βάζουμε νερό (ίσα-ίσα να σκεπάσει το φαγητό μας), κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
- Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας καλά σε δυνατή φωτιά (για περίπου 1 ώρα).
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Τζέλιου
|
|