Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με πιλάφι (Κρήτη)
Υλικά
- 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (ακόμα καλύτερα χωριάτικο, από κοτέτσι)
- 3 κούπες ρύζι νυχάκι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 κουταλιές στάκα
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε να βράσει με νερό, που ίσα θα το σκεπάζει.
- Μόλις έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Λίγο πριν να είναι έτοιμο το αλατίζουμε.
- Οταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
- Μετράμε το ζωμό του κοτόπουλου και συμπληρώνουμε τόσο νερό όσο να είναι 8 κούπες νερό στο σύνολο.
- Το βάζουμε να βράσει και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει και σβήνουμε το φαγητό, πριν το ρύζι πιει όλο το ζουμί.
- Προσθέτουμε στο πιλάφι 3 κουταλιές στάκα, ανακατεύουμεκαι σερβίρουμε σε πιάτα το
πιλάφι με το ζουμάκι του μαζί με τη μερίδα του κοτόπουλου.
- Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε το ρύζι με λίγο ξερό ανθότυρο.
Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή όσο και νόστιμη και προϋποθέτει σαφώς χωριάτικο
κοτόπουλο, γιατί το τυποποιημένο είναι τόσο άνοστο, που θέλει κι ένα κάρο μυρωδικά για να γίνει φαί. Εδώ όμως, αν το κρέας είναι καλό, αναδεικνύεται η γεύση του και περνάει μέσα στο πιλαφάκι, που γίνεται γλυκύτατο και παχυντικότατο με το λίπος του κοτόπουλου και της στάκας. Η γεύση του εντούτοις είναι ασύγκριτη.
Στάκα μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα με Κρητικά είδη διατροφής. Αλλιώς αντικαταστήστε την με βούτυρο φρέσκο.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|