www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κροκέτες αρακά


Υλικά

  • 50 γρ. αρακά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό (για μισή ώρα περίπου), τον στραγγίζουμε και τον περνάμε από τον μύλο των λαχανικών ώστε να γίνει πουρές.
  2. Ανακατεύουμε τον πουρέ με τον κρόκο του αυγού και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ζαμπόν, το τυρί και το μοσχοκάρυδο και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας.
  3. Πλάθουμε τις κροκέτες μας, τις βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στην φρυγανιά, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.