Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κροκέτες αρακά
Υλικά
- 50 γρ. αρακά
- 1 κρόκο αυγού
- 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- Φρυγανιά τριμμένη
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό (για μισή ώρα περίπου), τον στραγγίζουμε και τον περνάμε από τον μύλο των λαχανικών ώστε να γίνει πουρές.
- Ανακατεύουμε τον πουρέ με τον κρόκο του αυγού και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ζαμπόν, το τυρί και το μοσχοκάρυδο και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας.
- Πλάθουμε τις κροκέτες μας, τις βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στην φρυγανιά, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές.
|
|