www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φιλέτο με μπέικον και τυρί


Υλικά

  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα
  • 80 γρ. μπέικον σε λεπτές και κοντές λωρίδες
  • 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα όπως το μπέικον
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • 80 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί κομμένο σε κομματάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το μπέικον.
  2. Προσθέτουμε το αγγουράκι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε κρασί, τον προσθέτουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
  4. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές (ώστε να σχηματιστεί κρούστα) και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη.
  5. Οταν τα φιλέτα είναι έτοιμα τα αλατοπιπερώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
  6. Ρίχνουμε την σάλτσα στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να γίνει σαν κρέμα.
  7. Βάζουμε τα φιλέτα σε ζεστή πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα σερβίρουμε με πατάτες (φούρνου ή τηγανητές) ή ρύζι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.