www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπομπότα (κλασσική συνταγή)


Υλικά

  • 1 1/2 - 2 κιλά κίτρινη κολοκύθα σε κομματάκια
  • 1/2 κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι αρκετό
  • Λίγο πιπέρι
  • Τυρί τριμμένο



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε την κολοκύθα με 1 κούπα νερό ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, 1 κούπα νερό, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, το τυρί και ανακατεύουμε.
  3. Απλώνουμε το μίγμα μας σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 250 C για 45’, μέχρι να ροδίσει. Προσοχή να μην ξεραθεί!
  4. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την κόβουμε μπακλαβαδωτά.
Συνοδεύουμε με κόκκινο ξηρό κρασί, προτείνεται ένα κρασί από Ξινόμαυρο.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (11)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.