Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπομπότα (κλασσική συνταγή)
Υλικά
- 1 1/2 - 2 κιλά κίτρινη κολοκύθα σε κομματάκια
- 1/2 κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι αρκετό
- Λίγο πιπέρι
- Τυρί τριμμένο
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε την κολοκύθα με 1 κούπα νερό ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το λάδι, 1 κούπα νερό, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, το τυρί και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μίγμα μας σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 250 C για 45’, μέχρι να ροδίσει. Προσοχή να μην ξεραθεί!
- Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την κόβουμε μπακλαβαδωτά.
Συνοδεύουμε με κόκκινο ξηρό κρασί, προτείνεται ένα κρασί από Ξινόμαυρο.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|