Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κόκκινη κολοκυθόπιτα
Υλικά
- 1,5 κιλό κολοκύθα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
- 1 κούπα (150 γρ.) σταφίδες
- 1 κούπα (150 γρ.) καρύδια κομμένα
- 1 κούπα (150 γρ.) αμύγδαλα, καθαρισμένα και κομμένα
- 1 κούπα(50 γρ.) τρίμματα παξιμαδιού
- 1 1/2 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
- 1/2 κουταλάκι γαρίφαλα τριμμένα
- 4-5 κουταλιές ζάχαρη
- 250 γρ. φύλλο κρούστας (περίπου μισό πακέτο)
- 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε μια κατσαρόλα να σιγοβράσει μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά της.
- Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε καλά την κολοκύθα με όλα τα υλικά (εκτός από το φύλλο και το λιωμένο βούτυρο).
- Βάζουμε μια στρώση φύλλου στον πάτο ενός μετρίου ταψιού και αλείφουμε με βούτυρο. Κάνουμε το ίδιο με δυο ακόμη στρώσεις και μετά ρίχνουμε το μείγμα.
- Βάζουμε 3-4 στρώσεις φύλλου (βουτυρώνουμε ανάμεσα στα φύλλα), κόβουμε το φύλλο που περισσεύει, χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για μία ώρα περίπου.
Τη συνταγή συνιστά: η Mara_K
|
|