Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαγιάτικα μαρινάτα
Υλικά
- 2 κιλά σαρδέλες ή μπαρμπούνια
- Αλεύρι
- Παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα ξίδι
- 2 κούπες ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκια δενδρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
|
|
Ετοιμασία
- Αλευρώνουμε τα ψάρια ελαφρά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τα τηγανίζουμε.
- Βγάζουμε τα ψάρια και τα κρατάμε ζεστά σε θερμό φούρνο.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο λάδι του τηγανιού, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10’-15’.
- Τοποθετούμε τα ψάρια σε πιατέλα και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|