www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φιλετάκια με κρέμα γάλακτος


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό φιλέτο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 800 γρ. μανιτάρια φρέσκα μετρίου μεγέθους
  • Bούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα κρασί άσπρο ξερό
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρέσκο



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τα σκόρδα στη μέση, τρίβουμε με αυτά τα φιλετάκια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Σ' ένα τηγάνι βάζουμε λίγη μαργαρίνη και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια.
  3. Στο ίδιο βούτυρο σοτάρουμε τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές.
  4. Αδειάζουμε τα φιλετάκια σε ένα πυρέξ, βάζουμε στο καθ' ένα από ένα μανιτάρι και τα καρφώνουμε με ξύλινες οδοντογλυφίδες.
  5. Σουρώνουμε το βούτυρο που έμεινε από τα φιλέτα, το ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε δυνατά ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος λίγη-λίγη, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα, βράζουμε μερικά λεπτά και περιχύνουμε με την σάλτσα μας τα φιλετάκια.
Σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστά.

Τη συνταγή συνιστά: η Εύα Κ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.