Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλετάκια με κρέμα γάλακτος
Υλικά
- 1 1/2 κιλό φιλέτο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 800 γρ. μανιτάρια φρέσκα μετρίου μεγέθους
- Bούτυρο ή μαργαρίνη
- 1/2 κούπα κρασί άσπρο ξερό
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι φρέσκο
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τα σκόρδα στη μέση, τρίβουμε με αυτά τα φιλετάκια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σ' ένα τηγάνι βάζουμε λίγη μαργαρίνη και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια.
- Στο ίδιο βούτυρο σοτάρουμε τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές.
- Αδειάζουμε τα φιλετάκια σε ένα πυρέξ, βάζουμε στο καθ' ένα από ένα μανιτάρι και τα καρφώνουμε με ξύλινες οδοντογλυφίδες.
- Σουρώνουμε το βούτυρο που έμεινε από τα φιλέτα, το ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε δυνατά ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος λίγη-λίγη, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα, βράζουμε μερικά λεπτά και περιχύνουμε με την σάλτσα μας τα φιλετάκια.
Σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστά.
Τη συνταγή συνιστά: η Εύα Κ (δικής της εμπνεύσεως)
|
|