Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: μικρή παραλλαγή!
Από: lilly 9 / 7 / 2003
Αγαπητή Μπεατρίς, εγώ τα έψησα στο φούρνο, αφού τα τύλιξα σε ένα
κλωνάρι σέλινου, έβαλα ένα κύβο βούτυρου και πασπάλισα με
μοσχοκάρυδο. Έγιναν γρήγορα, εξαιρετικά νόστιμα και καλοψημένα!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: μικρή παραλλαγή!
Από: Mueller Dietrich 21 / 10 / 2005
1. Wiener Schnitzel. einai Austriakh kouzina kai oxi Germanikh.
2. Sto Authendiko Wiener Schnitzel den vazoune Moustarda.
auta gia thn istoria.
filia apo thn Viennh
Dietrich.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: μικρή παραλλαγή!
Από: Άννα 21 / 10 / 2005
Πες τα , Dietrich πες τα! Είπα να μην τα πω εγώ και με κράξουν.
Αλλά όπως έχουμε πει πολλές φορες, οι συνταγές είναι fusion...
Το παραδοσιακό συνοδευτικό του Βιεννέζικου σνίτσελ είναι πατάτες
βρασμένες, κομμένες κυδωνάτες και περασμένες γρήγορα απο τηγάνι
με βούτυρο για να κάνουν κρούστα. Και επίσης μαρμελάδα ribisel
(rote johannisbeeren ή red currant στα αγγλικά). Πρόκειται για
μαρμελάδα με ελαφρά ξυνή γεύση που δένει ευχάριστα με τα σνίτσελ,
τα οποία πρέπει να τηγανιστούν ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ σε βούτυρο για να
πάρουν τη χαρακτηριστική γεύση του "βιεννέζικου". Αλλιώς κάνετε
απλώς σνίτσελ πανέ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Αναμνήσεις με... κενά απο τη Γερμανία
Από: Μαργαριτα 17 / 2 / 2006
GUTENABEND!
Μηπως κάποιος ξέρει πως φτιάχνουν οι Γερμανοί ενα φαγητό με
κόκκινο λάχανο,λουκάνικα και μήλα?
και ποιά λουκάνικα είναι καταλληλότερα για τη συνταγή αυτή?
Κάτι αλλο που είναι πεντανόστιμο στη Γερμανία,είναι οι
τηγανητές πατάτες που βρίσκεις στα ΙΜBISS μαζί με κοτόπουλο
σούβλας.Νομίζω οτι τις τηγανίζουν σε λαρδί αλλά
1.δεν ξέρω που βρίσκεις εδώ το λαρδί
2.ανησυχώ μήπως το λαρδι σε κάνει πιο..φαρδύ!
Πάντως όποιος ξέρει κάτι γι όλα αυτά ας μου το πεί και μένα
να καλύψω τα κενά μου..
χαιρετίσματα στην ωραία Βιέννη και στο ωραίο Αμβούργο
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Αναμνήσεις με... κενά απο τη Γερμανία
Από: Juanita La Quejica 18 / 2 / 2006
Red Cabbage, Apples and Sausage
Ingredients
4 tablespoons rendered bacon fat
2 tablespoons sugar
1 small yellow onion, chopped
4 cups shredded red cabbage
2 tart red apples, such as Jonathan, cored and sliced thin but
not peeled
2 tablespoons cider vinegar
1/2 teaspoon caraway seeds
1 to 1-1/2 pounds German- or Polish-style smoked sausage links,
or bratwursts
1 pound new potatoes
Salt and fresh-ground black pepper to taste
1 cup beer
Instructions
Melt the bacon fat in a large skillet over medium heat. Add the
sugar and cook, stirring often, until the sugar browns, about 4
minutes. Reduce the heat to medium-low, add the onion, and
saute it until it is golden, about 5 minutes. Add the cabbage,
apples, vinegar, and caraway seeds, and stir to blend.
Place the sausage links and the potatoes on top of the cabbage
mixture. Season with salt and pepper and pour the beer over
all. Bring the mixture to a boil over medium-high heat, reduce
the heat, and simmer, covered, for 45 minutes. Taste, adjust
the seasonings, and serve hot.
http://homecooking.about.com/library/archive/blpork29.htm
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Αναμνήσεις με... κενά απο τη Γερμανία
Από: froufrou 24 / 2 / 2006
Kalhmera,
katarxhn na po oti to Vieneziko Schnitzel (kai as me diarthosei h
Dietrich kai h anna an kano latho) ginetai me vodino kreas! Kai
fysika xoris thn prosthikh moustardas. Toulaxiston auto ematha
sto diasthma pou ekana san mageirisa se ena austriako Estiatorio.
Tora h syntagh pou psaxnei h filh me to laxano kai ta loukanika
den thn ksero alla mporo na doso syntagh gia kokkino laxano me
mhlo, kannela kai krasi Zo legomeno Apgelblaukraut pou synodeuei
kathe germaniko faghto sxedon!
filoudia
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Αναμνήσεις με... κενά απο τη Γερμανία
Από: froufrou 24 / 2 / 2006
prin to ksexaso...htane thganhtes patates h mhpos kati anamesa se
thganhto kai pshmeno? Giati an htane to deutero tote ennoeis tis
Brattkartoffeln, brasth patata, kommenh se fetes pou thn
ksanarixnoune sto thgani mexri na psilothganistei kai na
rodokokkinhsei kai meta thn schnoune me ligo zomo kreatos.
Filia
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|