www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φαρφάλες με ρικότα


Υλικά

  • 300 γρ. φαρφάλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα
  • 150 γρ. ρικόττα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες.
  2. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα ροδίζουμε για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα φύλλα του δυόσμου, αποσύρουμε από τη φωτιά και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.
  4. Μόλις οι φαρφάλες βράσουν al dente, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια.
  5. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ρικότα σε κουταλιές, ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.
Η συνταγή αυτή αν χρησιμοποιηθεί για πρώτο πιάτο είναι 4 μερίδες ενώ για κυρίως πιάτο είναι 2 μερίδες. Κάθε μια από τις 4 μερίδες έχει 327 θερμίδες. Είναι πολύ νόστιμη και δροσερή και με πολύ λίγα λιπαρά. Συνοδέψτε με λευκό ξηρό κρασί.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.