Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φαρφάλες με ρικότα
Υλικά
- 300 γρ. φαρφάλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα
- 150 γρ. ρικόττα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα ροδίζουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα του δυόσμου, αποσύρουμε από τη φωτιά και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.
- Μόλις οι φαρφάλες βράσουν al dente, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ρικότα σε κουταλιές, ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.
Η συνταγή αυτή αν χρησιμοποιηθεί για πρώτο πιάτο είναι 4 μερίδες ενώ για κυρίως
πιάτο είναι 2 μερίδες. Κάθε μια από τις 4 μερίδες έχει 327 θερμίδες. Είναι πολύ νόστιμη και δροσερή και με πολύ λίγα λιπαρά. Συνοδέψτε με λευκό ξηρό κρασί.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|