Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Krysta 17 / 2 / 2004
Η γιαγιά μου εκεί κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο, τσιγαρίζει και
κρεμμύδι και γινεται πολυ νόστιμο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ρεβιθια
Από: sofia 18 / 2 / 2004
Στην Κρητη μαζι με το κρεμμυδι τσιγαριζουν καλα καλα,και τα
ρεβιθια.Το αποτελεσμα ειναι τα οσπρια,{με το ιδιο τροπο κανουν
και τη φακη και τη φαβα}να εχουν τακτικη θεση στο τραπεζι,
επισεις τα βαζουν απο βραδυς στο νερο με αλατι. πριν
μαγειρευτουν πλενονται και,,,,,,
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Krysta 18 / 2 / 2004
Λοιπόν, τα έφτιαξα χτες τα ρεβύθια και έγιναν φοβερά. Τσιγάρισα
το κρεμμύδι και τα ρεβύθια και από μπαχαρικά έβαλα αλάτι, πιπέρι
και ρίγανη.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Krysta 18 / 2 / 2004
Και εγώ δεν έβαλα σόδα αλλά τα έβαλα από το προηγούμενο βράδυ
στο νέρο.
Την άλλη μερα πρωτα εβαλα τα ρεβίθια μόνα τους να πάρουν μια
βράση και μετα τα σούρωσα και συνέχισα την διαδικασία
τσιγαρίζοντας τα μαζί με το κρεμμύδι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Πιάτο υψηλής πρωτεινικής αξίας.
Από: Τίνα Σταύρου 18 / 2 / 2004
Λοιπόν, ξέρετε γιατί οι παλιότερες γενιές φτιαχνανε συχνότερα
από ότι σήμερα όσπρια με ρύζι? Οπως όλοι ξέρουμε, τα όσπρια
έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτείνες όπως όλοι οι σπόροι
(ξηροί καρποί κλπ). Ομως οι φυτικής προέλευσης πρωτείνες, με
εξαίρεση τη σόγια δεν θεωρούνται υψηλής ποιότητας και δεν
μπορούν να υποκαταστήσουν το κρέας επιτυχώς. Εχει βρεθεί όμως,
ότι ο συνδιασμός των οσπρίων με το ρύζι, αναβαθμίζει την φυτική
πρωτείνη σε ίσης αξίας με της ζωικής προέλευσης. Καλό είναι να
το θυμόμαστε τώρα που έρχεται νηστεία.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πιάτο υψηλής πρωτεινικής αξίας.
Από: Krysta 18 / 2 / 2004
Πολύ σωστά το έκαναν, αλλά που το ήξεραν?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πιάτο υψηλής πρωτεινικής αξίας.
Από: Krysta 18 / 2 / 2004
Πολύ σωστά το έκαναν, αλλά που το ήξεραν?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πιάτο υψηλής πρωτεινικής αξίας.
Από: Natalia 18 / 2 / 2004
εγώ πάλι πιστεύω ότι η πρόσθεση ρυζιού, χόνδρου (στην Κρήτη), ή
πατάτας σε πάρα πολλά φαγητά παλιότερα γινόταν για να αυξηθούν
οι μερίδες του φαγητού στο τραπέζι.
Η μητέρα μου έφτιαχνε `παντρεμένα ρεβύθια`, δηλαδή ρεβύθια με
ρύζι, με το περίσσευμα των ρεβυθιών ενός γεύματος τεσσάρων
ατόμων. Συνήθως λοιπόν αυτό δεν έφτανε για να φάμε τέσσερεις
ακόμα μια φορά και έτσι τα πάντρευε με ρύζι.
Εγώ την πρώτη φορά δεν έτρωγα πολύ για να περισσέψει...........
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Βαγγελιώ 19 / 2 / 2004
Φτιάξτε με τη φασολάδα που περίσεψε το λεγόμενο
φασουλόρυζο.Προσθέστε αναλογία νερού-ρυζιού 2 προς 1 και
σερβίρετέ το ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Είναι
πεντανόστιμο,και υψηλής πρωτεϊνικής αξίας πιάτο σύμφωνα με τον
κ.Καφάτο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Η ΡΙΓΑΝΗ
Από: Τέτη 19 / 2 / 2004
Μην ξεχνάτε ποτέ τη ρίγανη!(και το κρεμμύδι) Ρίξτε αρκετή να
μοσχομυρίζει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Η ΡΙΓΑΝΗ
Από: Τέτη 19 / 2 / 2004
Μην ξεχνάτε ποτέ τη ρίγανη!(και το κρεμμύδι) Ρίξτε αρκετή να
μοσχομυρίζει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: και με το ντομάτα
Από: ασπασία 4 / 12 / 2006
και με ντοματάδα γίνεται εξίσου νόστιμο...
αφού βράσουν τα ρεβύθια προσθέτουμε λίγο λάδι, και ντοματάδα,
τ`αφήνουμε πέντε λεπτά και μετά προσθέτουμε το ρύζι, κι αν
χρειάζεται και νερό!
Για όσους βαρέθηκαν τα ρεβύθια με λεμόνι!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Σόδα και άλλα....
Από: Νατάσα 4 / 12 / 2006
Λοιπόν η σόδα στα ρεβυθάκια ("το κρέας του φτωχού" τα
έλεγαν...)είναι απαράδεκτη! Καταστρέφει όλα τα θρεπτικά
συστατικά τους. Κι αν είχαν μια δικαιολογία οι παλιές επειδή
ήθελαν να τα βοηθήσουν να βράσουν γρήγορα, εμείς τώρα με τις
χύτρες ταχύτητας δεν έχουμε καμία. Σε δέκα λεπτά μου
γίνονται "σύκο". Αλλά τα βάζω αποβραδίς στο νερό. Θέλει και
λίγο προγραμματισμό η κουζίνα...
Και οι παλιές που έβαζαν σόδα την έβαζαν μέσα στο νερό που
τα μούλιαζαν και, όταν ήταν να τα μαγειρέψουν, τα ξέπλεναν
καλά. Σε καμία περίπτωση δεν τα έβραζαν μαζί με τη σόδα.
Όσο για το ρεβυθόριζο (η κορυφαία συνταγή με όσπρια για το
δικό μου γούστο) εκτός από "παντρεμένο" το λέμε και "πανηγύρι"
γιατί εδώ στην κεντρική Εύβοια στα περισσότερα πανηγύρια
ρεβυθόριζο μαγειρεύουν. Μερικές δεν βάζουν λάδι στο μαγείρεμα,
το καίνε στο τέλος και "θερμίζουν" το φαγητό.
Στην βόρεια Εύβοια δε, δεν το φτιάχουν με ρύζι αλλά με
μανέστρα, άσπρο ή κόκκινο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Με κύμινο !
Από: Ελενα 17 / 12 / 2007
Αντί για ρίγανη μπορούμε να προσθέσουμε κύμινο και προαιρετικά
πιπέρι καγιέν. Ταιριάζει τέλεια με γιαούρτι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|