Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατάτες φούρνου με παρμεζάνα
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
- 2 κούπα ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί ώστε η μία να ακουμπάει στην άλλη (σαν κεραμιδάκια).
- Χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί και τα αυγά και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, το πιπέρι και 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο.
- Περιχύνουμε με το μίγμα τις πατάτες και ψήνουμε στους 150° C με σκεπασμένο το ταψί. Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό ροδίζουμε τις πατάτες στο γκρίλ.
Τη συνταγή συνιστά: η Τάνια
|
|