www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σολομός με Πορτοκάλι


Υλικά

  • 400 γρ. φρέσκος σολομός (2 φέτες)
  • 2/3 κούπας ροζέ ή λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, αραδιάζουμε μέσα τον σολομό, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει, ώσπου να εξατμιστεί περίπου το μισό.
  2. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες του σολομού, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά περίπου.
  3. Στην συνέχεια δυναμώνουμε πάλι την φωτιά, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το βούτυρο και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα.
  4. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με πιλάφι.

Τη συνταγή συνιστά: η Δώρα από Θεσσαλονίκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.