Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σολομός με Πορτοκάλι
Υλικά
- 400 γρ. φρέσκος σολομός (2 φέτες)
- 2/3 κούπας ροζέ ή λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, αραδιάζουμε μέσα τον σολομό, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει, ώσπου να εξατμιστεί περίπου το μισό.
- Αναποδογυρίζουμε τις φέτες του σολομού, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για
5-7 λεπτά περίπου.
- Στην συνέχεια δυναμώνουμε πάλι την φωτιά, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το βούτυρο και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με πιλάφι.
Τη συνταγή συνιστά: η Δώρα από Θεσσαλονίκη
|
|