www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαύρος βραστός λαδολέμονο


Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο (ή παχιά σαρδέλα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Το χυμό ενός λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια και τα στρώνουμε όμορφα σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι, πιπέρι, ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, ρίχνουμε τόσο νερό όσο να καλυφθούν τα ψάρια έως την μέση και προσθέτουμε περίπου ένα φλυτζανάκι ελαιόλαδο.
  3. Μισοσκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Αφού ψηθούν, ρίχνουμε και το λεμόνι, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Πρέπει να μείνει με μπόλικο ζουμάκι, το οποίο είναι ένα και ένα για βούτες με φρέσκο χωριάτικο ψωμί. Ψήνονται πολύ γρήγορα και δεν χρειάζονται γύρισμα.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ψήσετε και τσιπούρες τις οποίες θα χρειαστεί να γυρίσετε μία φορά.

Καλή σας όρεξη!

Τη συνταγή συνιστά: η Μαίρη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.