Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χυλοπίτες με σύγκλινο
Υλικά
- 1/2 κιλό χυλοπίτες
- 3-4 φέτες σύγκλινο (παστό χοιρινό)
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 1/2 ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί.
- Παράλληλα με τα πράσα βράζουμε τις χυλοπίτες.
- Προσθέτουμε στα πράσα το σύγλινο και τα ανακατεύουμε (δεν ρίχνουμε αλάτι, το χοιρινό είναι αλμυρό, μόνο πιπέρι κατά βούληση.)
- Ρίχνουμε στη σάλτσα το εβαπορέ και την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει (όχι για πολύ).
- Σερβίρουμε αμέσως με τις χυλοπίτες που έχουμε σουρώσει και κάψει σε λίγο βούτυρο (αν θέλουμε).
Καλή επιτυχία!
Την ίδια συνταγή την έχω στείλει και σε ένα παρόμοιο site. Μόλις λοιπόν είδα στο
forum άρθρο για το σύγκλινο, σκέφτηκα να τη στείλω και σε σας.
Τη συνταγή συνιστά: η Μάνια
|
|