www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τρούφες στην χόβολη


Υλικά

  • 4 μαύρες τρούφες φρέσκιες ή διατηρημένες σε άλμη
  • 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν γαλλικού τύπου
  • Λίγο εκλεκτό κονιάκ



Ετοιμασία

  1. Κόβετε 12 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο, τα τοποθετείτε ανά τρία το ένα πάνω στο άλλο και πάνω στο τελευταίο απλώνετε από μία φέτα ζαμπόν.
  2. Τοποθετείτε μία τρούφα πάνω σε κάθε φέτα ζαμπόν και σηκώνετε τις άκρες του αλουμινόχαρτου χωρίς να κλείσετε ακόμα το πακέτο.
  3. Στάζετε σταγόνα-σταγόνα το κονιάκ πάνω στις τρούφες ώστε να το απορροφήσουν.
  4. Κλείνετε τα πακέτα ερμητικά και τα θάβετε σε πολύ ζεστή στάχτη για περίπου 20– 30 λεπτά.
  5. Την ώρα που οι τρούφες ψήνονται στο τζάκι, απολαμβάνετε το υπόλοιπο κονιάκ διαβάζοντας ερωτικά ποιήματα ο ένας στον άλλο. Σε περίπτωση που δεν έχετε τζάκι ή δεν το ανάβετε (όπως εγώ) βάζετε τα πακετάκια σας στο φούρνο στους 180 βαθμούς για τον ίδιο χρόνο.
  6. Τις βγάζετε από τον φούρνο, τις σερβίρετε μέσα στα αλουμινόχαρτα και τις δαγκώνετε προκλητικά.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.