Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τρούφες στην χόβολη
Υλικά
- 4 μαύρες τρούφες φρέσκιες ή διατηρημένες σε άλμη
- 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν γαλλικού τύπου
- Λίγο εκλεκτό κονιάκ
|
|
Ετοιμασία
- Κόβετε 12 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο, τα τοποθετείτε ανά τρία το ένα πάνω στο άλλο και πάνω στο τελευταίο απλώνετε από μία φέτα ζαμπόν.
- Τοποθετείτε μία τρούφα πάνω σε κάθε φέτα ζαμπόν και σηκώνετε τις άκρες του αλουμινόχαρτου χωρίς να κλείσετε ακόμα το πακέτο.
- Στάζετε σταγόνα-σταγόνα το κονιάκ πάνω στις τρούφες ώστε να το απορροφήσουν.
- Κλείνετε τα πακέτα ερμητικά και τα θάβετε σε πολύ ζεστή στάχτη για περίπου 20– 30 λεπτά.
- Την ώρα που οι τρούφες ψήνονται στο τζάκι, απολαμβάνετε το υπόλοιπο κονιάκ διαβάζοντας ερωτικά ποιήματα ο ένας στον άλλο. Σε περίπτωση που δεν έχετε τζάκι ή δεν το ανάβετε (όπως εγώ) βάζετε τα πακετάκια σας στο φούρνο στους 180 βαθμούς για τον ίδιο χρόνο.
- Τις βγάζετε από τον φούρνο, τις σερβίρετε μέσα στα αλουμινόχαρτα και τις δαγκώνετε προκλητικά.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|