www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πάπια με δαμάσκηνα


Υλικά

  • 1 πάπια περίπου 2 1/2 κιλών
  • 25 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • Ενα ξινόμηλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 βάζο μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 2 κουταλιές καυτερή μουστάρδα
  • Λίγο βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Προετοιμασία

Αν έχουμε χρόνο, αλατίζουμε τα παπάκια ως εξής: Σ` Ενα μεγάλο κουβά, στρώνουμε μια μεγάλη καινούργια σακούλα σκουπιδιών και βάζουμε μέσα τα παπάκια. Διαλύουμε σε ένα λίτρο νερό 1/2 κούπα αλάτι, 3 κουταλιές ζάχαρη και μισό μπουκάλι ξύδι και το αδειάζουμε στον κουβά. Προσθέτουμε παγωμένο νερό μέχρι να καλυφθούν τα πουλιά.
Βάζουμε τον κουβά στο ψυγείο (αν χωράει) και τον αφήνουμε για 5-7 ώρες.

Ετοιμασία

  1. Βάζουμε την πάπια στο ταψί, τοποθετούμε στην κοιλιά της 9 δαμάσκηνα και το μήλο ψιλοκομμένο και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
  2. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180, ψήνουμε για άλλη 1 ώρα, την αλείφουμε με το γλάσσο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά.
  3. Γλάσσο: σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα, το ζωμό κοτόπουλου, τη μουστάρδα και 1 κουταλιά βούτυρο.
  4. Οταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο μεταφέρουμε το παπί σε πιατέλα, το σκεπάζουμε να μην κρυώσει και αδειάζουμε το λίπος. Προσθέτουμε ¾ Κούπας κρασί και το φέρνουμε σε βρασμό και προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε από το ταψί όλες τις κολλημένες νοστιμιές.
  5. Δαμάσκηνα: Βάζουμε 16 δαμάσκηνα σ' ένα κατσαρολάκι με 1 κούπα χυμό και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα δαμάσκηνα όλο το χυμό (10 λεπτά περίπου).
  6. Προσθέτουμε στα δαμάσκηνα το μείγμα κρασιού από το ταψί και το φέρνουμε σε βρασμό για περίπου 4 λεπτά, ή ώσπου να μείνει 1 κούπα υγρό μαζί με τα δαμάσκηνα.
Σερβίρουμε την πάπια κομμένη σε μερίδες με 4 δαμάσκηνα σε κάθε πιάτο και περιχυμένη με την ωραία πορφυρή σάλτσα, τα δαμάσκηνα και το μήλο που ψήθηκαν στην κοιλιά της.
Ταιριάζει πολύ με ρύζι ή βραστό κόκκινο λάχανο.
Καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.