www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψαρονέφρι Wellington


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψαρονέφρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1/4 του κιλού μανιταράκια μπατόν κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 1 μικρή κονσέρβα πατέ από συκώτι χήνας λείο
  • 1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με λίγο νεράκι
  • Προαιρετικά λίγο κονιάκ ή μαυροδάφνη



Ετοιμασία

Οταν αγοράζουμε το ψαρονέφρι, ζητάμε από τον χασάπη να μας το φτιάξει ρολό, έτσι που να επικαλύπτονται τα ψαρονέφρια λίγο και να μην γίνει το ρολό πολύ μακρύ, αλλά μάλλον χοντρουλό, για να χωράει στην σφολιάτα. Κόβουμε τις άκρες του ρολού έτσι ώστε να έχουμε ένα μπαστούνι με επίπεδες άκρες.
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε τηγάνι που να χωράει το ρολό ολόκληρο.
  3. Κρατώντας το ρολό με τα δυο μας χέρια, το ακουμπάμε στο τηγάνι, ώστε να τσιγαριστεί πολύ καλά η μία του άκρη και να σφραγίσει κατά κάποιον τρόπο τους χυμούς του κρέατος μέσα. Επαναλαμβάνουμε από την άλλη άκρη.
  4. Κατόπιν ακουμπάμε το ρολό στο τηγάνι και με προσοχή το τσιγαρίζουμε πολύ καλά σε όλη του την μεγάλη επιφάνεια, γυρνώντας το με τα χέρια (βάλτε γάντια) για να μην τρυπηθεί με το πιρούνι και φύγουν οι χυμοί του.
  5. Το βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί βουτυρωμένο και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  6. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως (ίσως πάρει όλη τη νύχτα)
  7. Εν τω μεταξύ σοτάρουμε τα μανιταράκια στο υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, τα ανακατεύουμε με το πατέ και τα αφήνουμε επίσης να κρυώσουν.
  8. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και ελέγχουμε σε ποια κατεύθυνση παίρνει το ρολό, έτσι που να τυλίγεται τελείως από το φύλλο.
  9. Στο κέντρο του φύλλου και στην ίδια φορά που θα ακουμπήσουμε το ρολό, απλώνουμε το πατέ με τα μανιτάρια σε μια λωρίδα.
  10. Ακουμπάμε το ρολό αφού αφαιρέσουμε το σχοινάκι πάνω στο πατέ και διπλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας ώστε να επικαλύπτουν το ένα το άλλο. Τα κολλάμε με λίγο από το χτυπημένο αυγό, γυρίζουμε το ρολό της σφολιάτας με τη ραφή προς τα κάτω και το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
  11. Κλείνουμε τις δύο άκρες του ρολού, όμορφα. Αν μας έχει περισσέψει σφολιάτα διακοσμούμε μ’ αυτήν το ρολό.
  12. Γυαλίζουμε με το υπόλοιπο αυγό και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλοψημένο το θέλουμε). Μετά τα πρώτα 25 λεπτά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  13. Αν θέλουμε, χαράζουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι ένα σταυρό στη μέση του ρολού της σφολιάτας και ανασηκώνουμε προς τα πάνω τις γωνίτσες που προκύπτουν. Από αυτήν την τρυπούλα ρίχνουμε μέσα στο ρολό μια κουταλιά κονιάκ και επαναλαμβάνουμε 2 φορές ανά 15 – 20 λεπτά ψησίματος.
Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Τρώγεται ζεστό, αλλά είναι τέλειο και κρύο.
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.