www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρεμμυδόσουπα με μπέικον


Υλικά

  • 400 γρ. κρεμμύδια λευκά
  • 100 γρ. μπέικον
  • 2 κύβοι λαχανικών ή 700 ml ζωμό λαχανικών (βράστε 1 καρότο, 1 πράσο,1 κολοκυθάκι σε ανάλογο νερό)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 150 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κρουτόν (προαιρετικά)



Ετοιμασία

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το ζωμό βράζοντας τους κύβους (ή τα λαχανικά) σε 700 ml νερό.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες και στη μέση αν είναι μεγάλα.
  3. Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε το αλεύρι σκέτο να ροδίσει.
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν για λίγο ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ και προσθέτουμε και λίγο ζωμό. (Προσοχή να μην καούν τα κρεμμύδια, απλά να ζεσταθούν.)
  5. Προσθέτουμε το μπέικον σε κομματάκια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  6. Προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.
  7. Συνεχίζουμε με το κρασί, που αφήνουμε να εξατμιστεί.
  8. Τέλος ρίχνουμε και τον καυτό ζωμό.
  9. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 15΄ σε χαμηλή φωτιά, μετά προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 15΄ ακόμα.
  10. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας γρήγορα.
Αν θέλουμε κρουτόν, κόβουμε ψωμί σε κυβάκια μικρά και τα ροδίζουμε στο γκριλ του φούρνου.
Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγα κρουτόν σε κάθε πιάτο.
Καλή σας όρεξη.

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγέλα η Σαλονικιά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.