www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σπαράγγια au gratin


Υλικά

  • 2 ματσάκια φρέσκα ωραία σπαράγγια
  • 12 (περίπου) φέτες ζαμπόν γαλλικού τύπου
  • Λίγο βούτυρο (για το βουτύρωμα του pyrex)
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί που λιώνει.



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά σε λίγο αλατισμένο νερό, ή στον ατμό.
  2. Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν στα δύο ως προς το μήκος (πρέπει να είναι σε αριθμό μισές από τα sπαράγγια) και τυλίγουμε σε κάθε μισή φέτα ζαμπόν 1 σπαράγγι.
  3. Απλώνουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο σκεύος σερβιρίσματος που μπαίνει στο φούρνο.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το κρασί και προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  5. Περιχύνουμε με το μείγμα τα σπαράγγια και τα γκρατινάρουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.