Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σπαράγγια au gratin
Υλικά
- 2 ματσάκια φρέσκα ωραία σπαράγγια
- 12 (περίπου) φέτες ζαμπόν γαλλικού τύπου
- Λίγο βούτυρο (για το βουτύρωμα του pyrex)
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 100 γρ. τριμμένο τυρί που λιώνει.
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά σε λίγο αλατισμένο νερό, ή στον ατμό.
- Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν στα δύο ως προς το μήκος (πρέπει να είναι σε αριθμό μισές από τα sπαράγγια) και τυλίγουμε σε κάθε μισή φέτα ζαμπόν 1 σπαράγγι.
- Απλώνουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο σκεύος σερβιρίσματος που μπαίνει στο φούρνο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το κρασί και προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα σπαράγγια και τα γκρατινάρουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|