www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρολά Γαλοπούλας με Προσούτο


Υλικά

  • 4 μεγάλα φιλέτα γαλοπούλας
  • 6-8 φέτες προσούτο
  • ¼ ροκφόρ
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
  • ¼ τριμμένο ρεγκάτο
  • Aλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές καυτερή μουστάρδα
  • 16 φύλλα βασιλικού και 3-5 ψιλοκομμένα φύλλα για το γαρνίρισμα
  • Eλαιόλαδο
  • Ξύδι μπαλσάμικο



Ετοιμασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και στρώνουμε διαδοχικά, το ροκφόρ, το προσούτο, την πιπεριά και το τριμμένο ρεγκάτο.
  2. Τυλίγουμε με προσοχή τα φιλέτα, όχι πολύ σφιχτά, και τα #8220;στερεώνουμε” με οδοντογλυφίδες περνώντας τις κατά μήκος.
  3. Στην άκρη κάθε οδοντογλυφίδας καρφώνουμε από ένα φύλλο βασιλικού μέχρι να ακουμπήσει πάνω στο ρόλο.
  4. Τοποθετούμε τα ρολά μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και κατόπιν σε ένα μεγάλο ταψί κλείνοντας τις άκρες του έτσι ώστε να συγκρατεί τα υγρά και να μην χυθούν στο ταψί.
  5. Ανακατεύουμε το κρασί, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο (2 κουταλιές), περιχύνετε τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (μεσαία σχάρα) για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  6. Τοποθετούμε ένα ρολό σε ένα μεγάλο τετραγωνισμένο λευκό πιάτο, απλώνουμε στα δυο πλαϊνά του πιάτου από μια λωρίδα φρέσκο ελαιόλαδο, στάζοντας σταγόνες βαλσάμικο, έτσι ώστε να γίνει #8220;πουα”.
  7. Στα άλλα δυο πλαϊνά απλώνουμε δυο λεπτές λωρίδες μουστάρδας πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.
Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν έδεσμα μπουφέ, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Συνοδεύετε με visanto.

Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.