Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό ρολό με τυρί και μπέικον
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινή πανσέτα ολόκληρη (ζητάμε από το χασάπη να την ανοίξει σαν φύλλο)
- 250 γρ. ρεγκάτο σε μπαστουνάκια
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια
- 400 γρ. μπέικον σε λωρίδες
- Μουστάρδα
- Σκόρδο τριμμένο (3 δόντια-αυξομειώνουμε άμα θέλουμε ανάλογα)
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σπάγκο (για να δέσουμε σε ρολό)
|
|
Ετοιμασία
- Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αλείφουμε με σκόρδο το χοιρινό (που είναι ανοιγμένο σαν μεγάλο φύλλο).
- Αλείφουμε με τη μουστάρδα την επιφάνειά του και από πάνω στρώνουμε το μπέικον.
- Καλύπτουμε τη μισή επιφάνεια με τα τυριά.
- Τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά και δένουμε με σπάγκο.
- Βάζουμε το ρολό σε ταψάκι αλειμμένο με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε, αλείφουμε με μουστάρδα και περιχύνουμε με λίγο λαδάκι
- Προσθέτουμε στο ταψί 2 ποτήρια νερό, για να μην κολλήσει το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1,5-2 ώρες.
- Κατά διαστήματα γυρνάμε το ρολό να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις μεριές.
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η Αγγέλα η Σαλονικιά
|
|