www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χοιρινό ρολό με τυρί και μπέικον


Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα ολόκληρη (ζητάμε από το χασάπη να την ανοίξει σαν φύλλο)
  • 250 γρ. ρεγκάτο σε μπαστουνάκια
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια
  • 400 γρ. μπέικον σε λωρίδες
  • Μουστάρδα
  • Σκόρδο τριμμένο (3 δόντια-αυξομειώνουμε άμα θέλουμε ανάλογα)
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σπάγκο (για να δέσουμε σε ρολό)



Ετοιμασία

  1. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αλείφουμε με σκόρδο το χοιρινό (που είναι ανοιγμένο σαν μεγάλο φύλλο).
  2. Αλείφουμε με τη μουστάρδα την επιφάνειά του και από πάνω στρώνουμε το μπέικον.
  3. Καλύπτουμε τη μισή επιφάνεια με τα τυριά.
  4. Τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά και δένουμε με σπάγκο.
  5. Βάζουμε το ρολό σε ταψάκι αλειμμένο με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε, αλείφουμε με μουστάρδα και περιχύνουμε με λίγο λαδάκι
  6. Προσθέτουμε στο ταψί 2 ποτήρια νερό, για να μην κολλήσει το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1,5-2 ώρες.
  7. Κατά διαστήματα γυρνάμε το ρολό να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις μεριές.
Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγέλα η Σαλονικιά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.