www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες


Υλικά

  • Μισό κατσικάκι
  • 1 κιλό περίπου πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λεμόνι
  • Ρίγανη
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε προσεχτικά το κατσίκι, το πλένουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί.
  2. Το χαράζουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε τις φέτες σκόρδου.
  3. Παίρνουμε με το χέρι μας τον χυμό του λεμονιού πασαλείβουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ρίγανη.
  4. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες, τις πλένουμε καλά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το κρέας.
  5. Ρίχνουμε το λάδι πάνω από το κρέας και τις πατάτες και προσθέτουμε λίγο νερό.
  6. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε πάνω στο κρέας.
  7. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο (130ο C) για 2 ώρες περίπου.
  8. Δυναμώνουμε τον φούρνο (180 0 C) και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου. Κατά την διάρκεια του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το φαγητό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το ζουμί πάνω στο κρέας και τις πατάτες. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό.
  9. Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου το φαγητό.
  10. Οταν γίνει βάζουμε τον φούρνο στο γκρίλ για μερικά λεπτά ώστε το φαγητό να πάρει ωραίο χρώμα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.