Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες
Υλικά
- Μισό κατσικάκι
- 1 κιλό περίπου πατάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Λεμόνι
- Ρίγανη
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε προσεχτικά το κατσίκι, το πλένουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί.
- Το χαράζουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε τις φέτες σκόρδου.
- Παίρνουμε με το χέρι μας τον χυμό του λεμονιού πασαλείβουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ρίγανη.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες, τις πλένουμε καλά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το κρέας.
- Ρίχνουμε το λάδι πάνω από το κρέας και τις πατάτες και προσθέτουμε λίγο νερό.
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε πάνω στο κρέας.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο (130ο C) για 2 ώρες περίπου.
- Δυναμώνουμε τον φούρνο (180 0 C) και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου. Κατά την διάρκεια του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το φαγητό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το ζουμί πάνω στο κρέας και τις πατάτες. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό.
- Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου το φαγητό.
- Οταν γίνει βάζουμε τον φούρνο στο γκρίλ για μερικά λεπτά ώστε το φαγητό να πάρει ωραίο χρώμα.
|
|