www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πατάτες με ροκφόρ


Υλικά

  • 10 μεγάλες πατάτες
  • 1/2 κιλό ροκφορ
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος (500 ml)
  • 1 κούπα καρύδια
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κούπα μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά σουσαμελαιο
  • Λίγο ελαιόλαδο



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες (για ψήσιμο στο φούρνο), τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σουσαμέλαιο.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και για άλλα 15 λεπτά στο γκριλ. (Αν είναι δυνατός ο φούρνος μας, μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος.)
  3. Οσο ψήνουμε τις πατάτες, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά τα καρύδια μαζί με το ξύδι.
  4. Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος, και προσθέτουμε το ροκφόρ το οπαίο ή θα το έχουμε περάσει από σήτα ή θα το έχουμε λιώσει καλά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά να δέσει.
  6. Πριν γυρίσουμε το φούρνο μας στο γκριλ περιχύνουμε τις πατάτες με την sauce και τις βάζουμε πάλι στο φούρνο για το τελικό ψήσιμο στο γκριλ και σερβίρουμε.
Παιδιά είναι απίστευτα νόστιμη συνταγή. Οι πατάτες γίνονται τραγανές από πάνω λόγω του γκριλ, και από κάτω μελώνουν. Μιαμ Μιαμ.
Στην sauce ροκφόρ φυσικά συμβάλατε και σεις και ιδιαίτερα o nicos.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω...εεμ, καλά, πάλι ξέφυγα!!

Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.