Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρητικό πιλάφι με αρνάκι(Χανιά)
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι
- 1/2 κοτόπουλο χωριάτικο
- Ρύζι
- 200-300gr στακοβούτυρο ή βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και βράζουμε το κρέας.
- Οταν ψηθεί βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω αλάτι.
- Σουρώνουμε το ζουμί που έμεινε στην κατσαρόλα, το μετράμε με ένα μικρό αντικείμενο της κουζίνας μας π.χ μικρό κατσαρολάκι, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ρύζι (οι αναλογίες είναι 3 ζουμί 1 ρύζι) και το αφήνουμε να ψηθεί (μην γίνει όμως λαπάς.)
- Οταν είναι σχεδόν έτοιμο παίρνουμε το στακοβούτυρο ή βούτυρο, το λιώνουμε σ'ένα μπρίκι και μόλις κάψει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία
|
|