www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χοιρινά μπριζολάκια με σως βύσσινο


Υλικά

  • 2 δόντια σκόρδο λιωμένα
  • 4 χοιρινά μπριζολάκια
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κούπα γλυκό βύσσινο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο γαρίφαλλο σκόνη
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού (στην πορεία μάλλον θα χρειαστεί κι άλλο)
  • Μισό πορτοκάλι σε ψιλές φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Αλείφουμε το σκόρδο στα μπριζολάκια κι από τις δύο μεριές και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ψήνουμε τα μπριζολάκια για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν.
  3. Καθώς ψήνονται, ανακατεύουμε το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλλο, τη μουστάρδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γλυκό βύσσινο και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει το σιρόπι του γλυκού.
  4. Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τα μπριζολάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, γυρνώντας μια φορά να ψηθούν κι από την άλλη μεριά.
  5. Αν δούμε ότι χρειάζονται κάποιο υγρό για να μην κολλήσουν στο τηγάνι, προσθέτουμε χυμό πορτοκαλιού λίγο-λίγο κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν τα μπριζολάκια.
  6. Βγάζουμε σε μια πιατέλα τα μπριζολάκια και φροντίζουμε να διατηρηθούν ζεστά.
  7. Προσθέτουμε στη σάλτσα που έμεινε στο τηγάνι τις φέτες πορτοκαλιού κι αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμη η σάλτσα για 5 λεπτά ακόμη, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
  8. Περιχύνουμε τα μπριζολάκια και σερβίρουμε!
Εγώ λέω ότι πάει με ένα αχνιστό, μυρωδάτο ρύζι.
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγέλα η Σαλονικιά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.