www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κατσικάκι με αγκινάρες και γιαούρτι


Υλικά

  • 2 κιλά κατσικάκι γάλακτος (σπάλα)
  • 20 αγκινάρες
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ξηρός
    -Ερυθρός ημίγλυκος

Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί με το βούτυρο και λίγο νερό. Ψήνουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο.
  2. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε καλά με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό, τις δύο κουταλιές λάδι και βράζουμε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.
  4. Οταν γίνει το κατσικάκι βάζουμε τις αγκινάρες ανάμεσα στο κρέας.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αυγά, περιχύνουμε το φαγητό και το βάζουμε πάλι στο φούρνο για λίγη ώρα (μέχρι να ροδίσει και να πήξει το γιαούρτι με τα αυγά).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.