Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρονάδα με τόνο
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
- 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
- 500 γρ. φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη ή εναλλακτικά 1 κονσέρβα
- Μισό κεφάλι σκόρδο
- 2 κουταλιές βασιλικό ξηρό
- 1 κουταλάκι γάλα εβαπορέ
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
|
|
Ετοιμασία
Βράζουμε τα μακαρόνια με μια κουταλιά αλάτι και μια κουταλιά ελαιόλαδο και σουρώνουμε αλλά δεν τα βουτυρώνουμε.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα ως ακολούθως: Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το σκόρδο σε λεπτές φετούλες.
- Προσθέτουμε την τομάτα, το γάλα, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί η τομάτα.
- Προς το τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό και στη συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο κομματιασμένο με το λάδι του (για την μυρωδιά). Αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις και σβήνουμε με το κρασί.
Αυτό που διακρίνει την σάλτσα αυτή είναι το μπόλικο σκόρδο και το κρασί. Αν τα παραλείψετε θα έχετε μια "κοινή και αδιάφορη σάλτσα".
Επίσης αν θέλουμε μαζί με τον βασιλικό μπορούμε να προσθέσουμε και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αρχικά ήμουν επιφυλακτική στην σκέψη του να συνδυάσω ζυμαρικό με ψάρι, αλλά το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό (η γεύση του ψαριού είναι τόσο απαλή και διακριτική!) και πλέον είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά.
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η marymary
|
|