Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με καρύδια
Υλικά
- 2 μικρά κοτόπουλα
- 1 κούπα λευκό κρασί αρετσίνωτο
- 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
- 1 κούπα περίπου λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα κοτόπουλα, τα καψαλίζουμε, τα κόβουμε σε μερίδες και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές (ίσως χρειαστεί να τα σοτάρουμε λίγα-λίγα).
- Oταν σοτάρουμε όλα τα κομμάτια τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το κρασί και 1 κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου (αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό).
- Oταν βράζουν τα κοτόπουλα τα βγάζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρύδια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και κλείνουμε την φωτιά.
|
|