Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τυρoκουλούρα
Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- 1 1/2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (των 200gr).
- 1 κεσεδάκι (χρησιμοποιούμε ως μεζούρα το κεσεδάκι του γιαουρτιού) σπορέλαιο.
- Αλάτι
- Mπόλικη τριμμένη φέτα (κατά το δοκούν...)
|
|
Ετοιμασία
- Σε λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το αλάτι (ανάλογο με το πόσο αλμυρή μπορεί να είναι η φέτα) και το λάδι και ανακατεύουμε. (Η υφή της ζύμης είναι "κάπως", μην πτοηθείτε όμως...)
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι Νο 32 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 45-50 λεπτά.
(Διευκρίνιση για το λάδι: δε χρησιμοποιώ ελαιόλαδο γιατί σκουραίνει πολύ την κουλούρα και κατά τη γνώμη μου, την κάνει βαριά.)
Είναι εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και πολύ αφράτη. Τα πιτσιρικάκια την λατρεύουν για απογευματινό, αν κρίνω
από τα διδυμάκια μου.
Τη συνταγή συνιστά: η mamablue
|
|