Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια μαζί με τον κύβο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι και το καβούρι σε κομμάτια και αφού σοταριστεί και αυτό ελαφρά σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Προσθέτουμε στο μίγμα της σάλτσας λίγο από το πατέ του τόνου και ανακατεύουμε καλά.
Επειτα προσθέτουμε και την ρικόττα μας, ξαναανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα στην φωτιά μέχρι να σχηματιστεί ένα πηκτό μίγμα.(Αν βγει πολύ πηκτό το μίγμα αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα)
6.Στο τέλος προσθέτουμε και τον βασιλικό (στο τέλος για να μην πικρίσει).
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε πάνω τους το
μίγμα της σάλτσας μας.
Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η σάλτσα.
Finitto.....!
Τip: Αν δεν θέλετε να ξετυλιχθούν οι ροδέλες του καβουριού, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος το καβούρι!
Σερβίρεται με λευκό κρασί της αρεσκείας σας.
Τη συνταγή συνιστά: η Antigone (δικής της εμπνεύσεως)
Θέμα: Ε, όχι και καβουρομακαρονάδα Από: Ανδρέας 20 / 2 / 2004
Μπορείς να την ψευδοκαβουρομακαρονάδα αλλά σε καμμιά περίπτωση
δεν γίνεται καβουρομακαρονάδα με σουρίμι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: Ε, όχι και καβουρομακαρονάδα Από: Antigone 29 / 2 / 2004
Εγώ εδώ που βρίσκομαι(εξωτερικό), την κάνω με σουρίμι, και μου
άρεσε γι αυτό και την μοιράστηκα μαζί σας!
Αν θέλετε, την δοκιμάζετε καιμε πραγματικό καβούρι!Καλύτερα για
σας.......!Αλλά να μην το κάνουμε θέμα για το πώς θα βαφτίσουμε
την γεύση.......!Περί ορέξεως.....!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Πρόσκληση σε γεύμα.. Από: Αλέξανδρος Κ. 11 / 5 / 2004
Θα ήθελα να επισημάνω ότι η καβουρομακαρονάδα σου είναι
νοστιμότατη και ιδιαίτερα αφροδισιακή..Συγχαρητήρια για την
έμπνευση σου!!Σίγουρα με `πραγματικό` καβούρι θα είναι ακόμα πιο
νόστιμη..οπότε σε αναμένω να την δοκιμάσουμε παρέα.
Περιμένω και τις επόμενες συνταγές σου.
Φιλικά, Αλέξανδρος.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: Πρόσκληση σε γεύμα.. Από: Antigone 24 / 5 / 2004
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση (αλλά λίγο δύσκολο, λόγω
απόστασης....) και κυρίως για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που
σου άρεσε! Θα σου προδώσω ότι σπουδάζω στην Β.Ιταλία και
προσπαθώ να εκμεταλλευτώ το γεγονός που βρίσκομαι εδώ, και όσον
αφορά τις γεύσεις!Προσπαθώ να μάθω τα μυστικά της ιταλικής
κουζίνας και όταν γίνεται να την παντρεύω με την ελληνική!Σου
υπόσχομαι ότι θα σας πω και άλλα!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: ΠΑΤΕ ΤΟΝΟΥ?? Από: Antigone 24 / 5 / 2004
Αγαπητή Χρυσαυγή, ελπίζω να την δοκίμασες και να σου άρεσε!
Λοιπόν, το πατέ τόνου, εγώ το παίρνω εδώ από την Rio Mare (είναι
σε ένα σωληνάριο), αλλά αν δεν βρεις, δοκίμασε με πατέ γαρίδας
που σίγουρα υπάρχει στην Ελλάδα σε super-market! Το έχω κανει
και εγώ, και να μην σου πω,πως γίνεται νοστιμότερη! Φιλάκια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]