www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ριζότο με μπέικον και αγκινάρες


Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι basmati ή ότι άλλο ρύζι θέλετε
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • Ζωμός κοτόπουλου (1 κύβος)
  • 1 1/2 ποτήρι κρασί μοσχάτο
  • 20 αγκινάρες (καρδιές)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σαφράν
  • Κάρυ
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • Ανηθος
  • Βούτυρο φυτικό
  • Ελαιόλαδο



Ετοιμασία

  1. Ρίχνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρύζι για ελάχιστα λεπτά, προσέχουμε όμως να το βγάλουμε πριν αρχίσει να ροδίζει.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε πρώτα ψιλοκόψει και λίγο αργότερα ρίχνουμε και τα κομματάκια μπέικον. Προσοχή, το μπέικον να μην γίνει πολύ τηγανισμένο, ενώ τα μανιτάρια θέλουν καλό σοτάρισμα.
  3. Σβήνουμε τα μανιτάρια και το μπέικον με το κρασί και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε το σαφράν ώστε να βγάλει όλο του το άρωμα και το χρώμα.
  5. Βράζουμε το νερό για το ρύζι μαζί με ένα κύβο κοτόπουλου.
  6. Ρίχνουμε το σαφράν και το αλάτι (το νερό θα πρέπει να είναι διπλάσιο από την ποσότητα του ρυζιού) και ρίχνουμε κατόπιν το σοταρισμένο ρύζι στο βραστό νερό, ανακατεύουμε, σβήνουμε αμέσως τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά.
  7. Οταν ετοιμαστεί το ρύζι ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μίγμα από τα μανιτάρια, το μπέικον και το κρασί και ανακατεύουμε ελαφρά.
  8. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)και λίγο κάρυ και σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα για μερικά λεπτά.
  9. Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρουμε τις αγκινάρες σε μπόλικο λαδάκι.
  10. Μόλις ετοιμαστούν οι αγκινάρες τις γεμίζουμε με το ριζότο και τις πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φυλλαράκια άνηθου.
Το υπόλοιπο ριζότο που θα έχει απομείνει σερβίρεται στο πιάτο δίπλα από τις αγκινάρες.

Μια μερακλίδικη συνταγή για όσους δεν έχουν προβλήματα με το στομάχι τους, καθότι περιλαμβάνει αρκετό σοτάρισμα και είναι πικάντικη, όσο για τη γεύση ούτε λόγος, μια δοκιμή θα σας πείσει.

Καλή Ορεξη

Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Σ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.