Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: μανιταρια
Από: Ανδρέας 5 / 3 / 2004
(προτιμήστε κονσέρβα για να γλιτώσετε τον κόπο)
Δεν έχεις ακούσει ότι το φρέσκο ειναι πιο καλό;;;
Εντάξει... είναι θέμα γούστου... αλλά γιατί θα πρέπει να
προτρέπεις και τις νέες μαγειρίσσες σε μια λάθος κατεύθυνση.
Επί της ουσίας:
Τα μανιτάρια κονσέρβα χρειάζονται πολύ καλό στράγγισμα να
φύγουν όλα τα υγρά τους. Έχουν μια μυρωδιά -κονσερβίλα θα
μορούσα να την πω- η οποία φεύγει σε μεγάλο βαθμό μετά από αργό
και σχολαστικό σοτάρισμα, αλλά όχι τελείως.
Τα φρέσκα μοσχοβολάνε δάσος -ακόμα και τα καλλιεργημένα- δεν
χρειάζονται ούτε καν πλύσιμο, τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
Συμπέρασμα: τα φρέσκα χρειάζονται λιγότερο κόπο και χρόνο από
αυτά της κονσέρβας και είναι και καλύτερα.
Φιλάκια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μανιτάρια φρέσκα
Από: marymary 5 / 3 / 2004
Και πιο νόστιμα είναι και πιο υγειϊνά και καθόλου κόπο δεν
έχουν. Αν σας κουράζει το να τα κόβετε φετούλες με το μαχαίρι,
κανένα πρόβλημα! Βάλτε ένα-ένα μανιτάρι στο εργαλείο που
κόβουμε τα αυγά σε φέτες και λύθηκε το πρόβλημα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μανιτάρια φρέσκα
Από: Krysta 5 / 3 / 2004
Συμφωνώ και εγώ! Τα μανιτάρια κονσέρβας μυρίζουν και εγώ
προσωπικά δεν τα χργσιμοποιώ ποτε. Επίσης αν δεν θες να κόβεις
κάθε μπορείς μια φορά το τόσο να κόβεις πολλα μανιτάρια φρέσκα
σε φετούλες και να τα βάζεις στην κατάψυξη!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μανιτάρια φρέσκα
Από: Κλειώ 5 / 3 / 2004
Πολύ καλή ιδέα! Πώς δεν το είχα σκεφτεί τόσον καιρό;
Μόλις πάω σπίτι θα καταψύξω τα κακόμοιρα τα μανιταράκια μου
που είναι έτοιμα να μαραζώσουν!
Ευχαριστώ Κάλλη.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μανιτάρια φρέσκα
Από: Κλειώ 5 / 3 / 2004
Ουπς... Krysta εννοούσα!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μανιτάρια φρέσκα
Από: Natalia 17 / 3 / 2004
Έκανα δοκιμή και κατέψυξα μισό κιλό μανιτάρια. Το αποτέλεσμα
ήταν να έχω κάτι μαύρα και τσιχλώδη μανιτάρια που δεν τρώγονταν
με τίποτα.
Έτσι λοιπόν εκ των υστέρων έκανα μια μικρή έρευνα στο Internet
για να δω αν και πως κατεψύχονται τα φρέσκα μανιτάρια.
Τα αποτελέσματα: Για να καταψύξεις φρέσκα μανιτάρια, πρέπει να
τα περάσεις στα γρήγορα από ένα διάλυμα νερού με λεμόνι για να
διατηρήσουν -όλα είναι σχετικά- το χρώμα τους (1 κουταλάκι χυμό
λεμονιού σε μισό λίτρο νερό) και μετά να τα βράσεις στον ατμό
για 3-5 λεπτά ανάλογα το μέγεθος.
5 λεπτά είναι ο χρόνος για ολόκληρα μανιτάρια διαμέτρου μέχρι
2,5 εκ. περίπου.
Στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καταψύχουμε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μανιτάρια φρέσκα
Από: Krysta 17 / 3 / 2004
Εγώ 2-3 φορές που τα κατεψηξα δεν είχα πρόβλημα, μπορεί και να
εξαρτάται απο τα μανιτάρια. Πάντως, θα δοκιμάσω και αυτο τον
τρόπο. Thanks
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μανιτάρια φρέσκα
Από: Natalia 17 / 3 / 2004
`Καρδούλα μου δεν σε μαλώνω
μήτε κακία σου κρατώ.....`
και για να πω και την αλήθεια, από καιρό είχα στο μυαλό μου να
το κάνω, μια μικρή παρότρυνση χρειαζόμουν μόνο...Ελπίζω
τουλάχιστον να δουλέψει αυτό που βρήκα στο Internet, γιατί όταν
βρίσκω φρέσκα καλά μανιτάρια αγοράζω με τα κιλά και μετά δεν
ξέρω τι να τα κάνω... μέχρι που τα αποξήρανα μια φορά (αλλά δεν
αξίζει τον κόπο ... πολύς χρόνος για να έχεις αφυδατωμένα
μανιτάρια).
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μανιτάρια φρέσκα
Από: Ανωνύμου 24 / 3 / 2004
symfono, kai me ligo xidi ;isvw
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κατεψυγμένα μανιτάρια
Από: Τέτη 26 / 3 / 2004
Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου μπορώ να πω με σιγουριά ότι όταν
καταψύχουμε λαχανικά δεν τα αποψύχουμε ποτέ για να τα φάμε ωμά!
Είναι βέβαιο ότι θα είναι μαραμένα και γενικώς χάλια( με
εξαίρεση εκείνα που έχουν υποστεί σχετική προετοιμασία και στη
συνέχεια τα προορίζουμε για τον ατμό). Από αυτά που γράφεις για
τα κολλώδη κατεψυγμένα μανιτάρια σου, συμπεραίνω ότι τα απόψυξες
πριν τα χρησιμοποιήσεις. Αυτό είναι λάθος. Τα κατεψυγμένα
λαχανικά τα χρησιμοποιούμε απευθείας στην κατσαρόλα δίχως να τα
αποψύξουμε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κατεψυγμένα μανιτάρια
Από: Τέτη 26 / 3 / 2004
Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου μπορώ να πω με σιγουριά ότι όταν
καταψύχουμε λαχανικά δεν τα αποψύχουμε ποτέ για να τα φάμε ωμά!
Είναι βέβαιο ότι θα είναι μαραμένα και γενικώς χάλια( με
εξαίρεση εκείνα που έχουν υποστεί σχετική προετοιμασία και στη
συνέχεια τα προορίζουμε για τον ατμό). Από αυτά που γράφεις για
τα κολλώδη κατεψυγμένα μανιτάρια σου, συμπεραίνω ότι τα απόψυξες
πριν τα χρησιμοποιήσεις. Αυτό είναι λάθος. Τα κατεψυγμένα
λαχανικά τα χρησιμοποιούμε απευθείας στην κατσαρόλα δίχως να τα
αποψύξουμε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κατεψυγμένα μανιτάρια
Από: Τέτη 26 / 3 / 2004
Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου μπορώ να πω με σιγουριά ότι όταν
καταψύχουμε λαχανικά δεν τα αποψύχουμε ποτέ για να τα φάμε ωμά!
Είναι βέβαιο ότι θα είναι μαραμένα και γενικώς χάλια( με
εξαίρεση εκείνα που έχουν υποστεί σχετική προετοιμασία και στη
συνέχεια τα προορίζουμε για τον ατμό). Από αυτά που γράφεις για
τα κολλώδη κατεψυγμένα μανιτάρια σου, συμπεραίνω ότι τα απόψυξες
πριν τα χρησιμοποιήσεις. Αυτό είναι λάθος. Τα κατεψυγμένα
λαχανικά τα χρησιμοποιούμε απευθείας στην κατσαρόλα δίχως να τα
αποψύξουμε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Τελικά τη συνταγή την έκανε κανείς?
Από: Αναστασία 26 / 3 / 2004
Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για τα μανιτάρια (γιατί και
εμένα μου μαυρίζουν πριν προλάβω να τα καταναλώσω) αλλά μήπως
έκανε κανείς τη συνταγή να μου πει πως ήταν?
Και δύο απορίες:
1. Τα αυγά τα χτυπάμε ομελέτα (μάλλον όχι) ή τα ρίχνουμε από
πάνω σαν "μάτια"?
2. Το "δασικά" τι σημαίνει?
Χίλια ευχαριστώ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|