www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παραλλαγή μουσακά (με κολοκύθια και πατάτες)


Υλικά

  • Για ένα μεσαίο πυρέξ:
    • 5 μεγάλες πατάτες
    • 5-6 κολοκυθάκια μεγαλούτσικα
    • 500 γρ. κιμά
    • Ντοματάκια
    • Μπεσαμέλ έτοιμη
    • 2 αυγά
    • Φρυγανιά
    • Τυρί ψιλοκομμένο
    • Ελαιόλαδο
    • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε μεσαίες ροδέλες και τις περνάμε από το τηγάνι σχεδόν να τηγανιστούν.
  2. Μαγειρεύουμε τον κιμά κοκκινιστό και όταν βράσει τον στραγγίζουμε και προσθέτουμε δύο βραστά αυγά (σφικτά) και αν θέλουμε τυρί και ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε στο πυρέξ μια στρώση πατάτες, καλύπτουμε με λίγο κιμά, ρίχνουμε λίγο τυρί, στρώνουμε τα κολοκυθάκια, από πάνω τον υπόλοιπο κιμά και τέλος την μπεσαμέλ.
  4. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και τυρί, βάζουμε το πυρέξ στην μέση του φούρνου και ψήνουμε στους 180 C (πάνω-κάτω) για 30-35 λεπτά (προσέχουμε να μην μας καεί η μπεσαμέλ).
Σε όλους αρέσει γιατί έχει μια πιο γλυκιά γεύση από τον μουσακά λόγω των κολοκυθιών.

Τη συνταγή συνιστά: η Λιάνα (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.