Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τορτελίνια (τυροτορτελίνια) με λαχανικά
Υλικά
- 250 γρ. τορτελίνια με γέμιση ρικότα και σπανάκι (ρίξτε μια ματιά στο σουπερμάρκετ)
- 1 φλιτζάνι ανάμικτα λαχανικά
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι από κονσέρβα
- 3 κουταλιές παρμεζάνα
- 3 κουταλιές ρεγκάτο
- 1 κούπα γκούντα χοντροτριμμένη
- 1 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο (ίσως και λίγο παραπάνω)
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- Μοσχοκάρυδο
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε και στραγγίζουμε τα τορτελίνια και τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψάκι (και η ταρτιέρα κάνει) και ρίχνουμε τα τορτελίνια, τα λαχανικά και το καλαμπόκι.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το ρεγκάτο ανακατεύοντας ελαφρά.
- Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, περιχύνουμε τορτελίνια και προσθέτουμε στο τέλος το γκούντα.
- Στάζουμε μερικές σταγόνες λαδάκι για να μην αρπάξει στο ψήσιμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για περίπου 20 λεπτά. Μιάμμμμμμ!
Ελαφριά και νόστιμη συνταγή που προέκυψε σε μια στιγμή έμπνευσης! Τα τορτελίνια αυτά δίνουν ξεχωριστή γεύση και συνδυάζονται όμορφα με τα ανάμικτα λαχανικά. Δοκιμάστε και σχολιάστε!
Τη συνταγή συνιστά: η popelix (δικής της εμπνεύσεως)
|
|