www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ραντίτσιο με pancakes


Υλικά

  • Υλικά για 4 άτομα
    • Ετοιμο μείγμα για Pancakes
    • 800 γραμμάρια κόκκινο ραντίτσιο
    • 100 γραμμάρια τυρί εμεντάλ
    • 3 φιλετάκια αντσούγας στο λάδι
    • Λαδάκι
    • Βούτυρο
    • Μερικές μαύρες ελιές
    • Μια σκελίδα σκόρδο (προεραιτικά)
    • Αλατάκι, μπόλικο
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Ετοιμάζουμε τα Pancakes σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ψήνουμε σε τηγανάκι 12 cm διαμέτρου (θα γίνουν 12 Pancakes) και τα διατηρούμε ζεστά κατά μέρος.
  2. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  4. Βράζουμε νερό.
  5. Πλένουμε το ραντίτσιο, το καθαρίζουμε από τα εξωτερικά φύλλα αν είναι κατεστραμμένα, το πλένουμε και το βουτάμε στο νερό που βράζει για μερικά λεπτά. Τα βγάζουμε από το καυτό νερό, τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά στο σουρωτήρι και τα ψιλοκόβουμε.
  6. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο.
  7. Αφαιρούμε το σκόρδο για να μην καεί, ρίχνουμε το ραντίτσιο, αφήνουμε να σοταριστεί για 10 λεπτά περίπου και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  8. Προσθέτουμε τις αντσούγες και τις ψιλοκομμένες ελιές και ανακατεύουμε καλά.
  9. Στο ταψάκι της κουζίνας απλώνουμε μια λαδόκολλα καλά λαδωμένη και απλώνουμε άνω 4 pancakes.
  10. Σε κάθε pancake βάζουμε λίγο από το μείγμα του ραντίτσιο και συνεχίζουμε με το εμεντάλ, βάζουμε πάνω και άλλο ένα pancake από πάνω το μείγμα του ραντίτσιο , το τυρί και ούτω κάθε εξής μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  11. Τελευταία πρέπει να είναι Pancake. Σε κάθε μερίδα αναλογούν τρία Pancakes με στρώσεις γέμισης και τυριού.
  12. Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε τα pancakes μας για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Σερβίρονται καυτά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίσμένα με άφθονο φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.

Κόκκινο, πικρούτσικο, τρελλό! Αλλη μια συνταγή για το ραντίτσιο.

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη Χ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.