Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τυρόπιτα express
Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 γιαούρτι αγελαδινό
- 1 κούπα γάλα
- 3 αυγά
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- Λίγο αλάτι
- Λίγο λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, ανακατεύοντας με πιρούνι.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας.
- Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά ρευστή, σαν αυτή των λουκουμάδων. Αν χρειαστεί
προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (και τα πλαϊνά γιατί φουσκώνει), ρίχνουμε τη ζύμη μας και από πάνω πασπαλίζουμε τη φέτα και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε στους 200 °C βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.
Τη συνταγή συνιστά: η Ολια
|
|