Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατάτες Τσέχικες (Potatoesceska)
Υλικά
- ¼ κιλού ωμές τριμμένες πατάτες
- ¼ λίτρου βραστές τριμμένες πατάτες
- Αλάτι
- ¾ φλιτζανιού αλεύρι
- ¾ φλιτζανιού σιμιγδάλι
- Μπέικον όσο θέλουμε
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε γρήγορα τις ωμές πατάτες στις βρασμένες για να μη μαυρίσουν, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και κάνουμε ζύμη.
- Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλες σαν μήλο, τις κυλάμε στο σιμιγδάλι και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό.
- Βράζουμε για 20 λεπτά.
- Μόλις τα βγάλουμε τα ανοίγουμε με δυο πιρούνια και βάζουμε πάνω ψημένο και κομμένο μπέικον με το λίπος του.
Σερβίρονται ζεστά.
Τη συνταγή συνιστά: η Νένα
|
|