www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αγκινάρες και πατάτες στο φούρνο για ψητό κατσίκι


Υλικά

  • 6 μεγάλες αγκινάρες με κοτσάνι
  • 6 μέτριες πατάτες
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο: δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • Ενα ποτήρι λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • Χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Προετοιμασία

Τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε ένα αρωματικό λάδι ως εξής: Σε ένα μπουκάλι βάζουμε το λάδι, τα ψιλοκομμένα αρωματικά, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε το σε θερμοκρασία δωματίου. Αρωματίζει υπέροχα πολλά φαγητά.

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, κρατάμε περίπου 10 cm από το κοτσάνι τους, τις κόβουμε στα 4 κατά μήκος και τις ρίχνουμε σε μπολ με νερό και το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  2. Καθαρίζουμε και τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες κατά μήκος και τις αφήνουμε για λίγο σε κρύο νερό.
  3. Στραγγίζουμε πολύ καλά τις αγκινάρες και τις πατάτες, τις ρίχνουμε όλες μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το αρωματισμένο λαδάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας για μια ώρα τουλάχιστον και αφήνουμε να αρωματιστούν.
  4. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, ρίχνουμε επάνω τις πατάτες και τις αγκινάρες και ψήνουμε το φαγητό για 30 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.
  5. Προσέχουμε να γυρίζουμε μια δυο φορές τις πατατούλες μας για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ο πλήρης τίτλος είναι
"Αγκινάρες και πατάτες στο φούρνο αλά Ιταλικά για το ψητό κατσίκι μας αλά Ελληνικά"
αλλά δεν χωράει στο προβλεπόμενο μήκος τίτλου.

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.