www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κατσικάκι φούρνου λεμονάτο με γιαούρτι


Υλικά

  • 2 κιλά μπούτι αρνί ή κατσίκι
  • 10 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε δοντάκια
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 400 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια μεγαλούτσικα
  • 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα
  • 1 πρέζα αλάτι



Ετοιμασία

Ζυγίζουμε το κρέας για να υπολογίσουμε το χρόνο ψησίματος. (Υπολογίζουμε 40 λεπτά ψήσιμο στους 180 °C για κάθε 500 γρ. κρέατος.)
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας, το τρυπάμε, βάζουμε τα δοντάκια του σκόρδου, πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το δυόσμο και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  3. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό, το λάδι, την πάπρικα και λίγο αλάτι.
  4. Βάζουμε το κρέας στο ταψί (καλύτερα τοποθετημένο επάνω στη σχάρα της γάστρας) και το αλείφουμε με το μίγμα το γιαουρτιού από την πλευρά που είναι ακάλυπτη και θα ψηθεί.
  5. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί από αυτή την πλευρά, το γυρίζουμε, αλείφουμε από την άλλη μεριά το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  6. Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βάζουμε το κρέας λίγο στο γκριλ και από τις δύο πλευρές για να γίνει η πετσούλα τραγανή.
Καταβροχθίζουμε κατά βούληση.
Αυτή τη συνταγή νομίζω πως μου την έδωσε μια παλιά συνάδελφος με ρίζες στη Μέση Ανατολή.
Παραλλαγή: Γεμίζουμε ένα κατσικάκι γάλακτος με κομματάκια από διάφορα σκληρά τυριά τύπου γραβιέρας, λιαστές ντομάτες και δυόσμο και ακολουθούμε την ίδια συνταγή.

Τη συνταγή συνιστά: η Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (9)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.