www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καρμπονάρα αλα Κατερίνα


Υλικά

  • 1πακέτο μακαρόνια
  • 1 πακέτο μπέικον τυποποιημένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια μεγάλη
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα
  • Λίγο βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη πράσινη πιπεριά προαιρετικά



Ετοιμασία

  1. Τσιγαρίζουμε σε λίγο βούτυρο το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  2. Γυρίζουμε τα μανιτάρια μερικές φορές να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, τα σβήνουμε με τη ρετσίνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε έως ότου να εξατμιστεί όλο το κρασί.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα μας σε σιγανή φωτιά να πάρει μερικές βράσεις (περίπου 15-20 λεπτά).
  4. Σερβίρουμε με μακαρόνια.
Εαν θέλουμε λίγο πριν βγάλουμε τη σάλτσα από τη φωτιά βάζουμε λίγη πράσινη πιπεριά.
(Κάποιος μου είπε να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι για να είναι πιο ελαφρύ, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα)

Τη συνταγή συνιστά: η Κατερίνα (δικής εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.